En trädgård i Bjärred

2022-08-26T13:12:36+02:002022-08-26|Bildspel, Film, Inspiration, Trädgårdsbesök|

Onsdagen den 24 augusti besökte trädgårdssällskapet en uppvuxen trädgård i Bjärred. Med många träd av olika slag samt målade stolpar av olika längd skapas en trädgården med höjd. Med marktäckare har man skapat en John Bauer-känsla när man går runt i trädgården. Och med buxbom och vatten har man skapat både struktur och harmoni. Färgtonerna går från grönblått via djupaste grönt till gulgrönt. Trädgården började anläggas för omkring 50 år sedan. Under åren som gått har växter som inte trivts i sandjorden utrangerats, medan växter som har visat sig trivas har förökats. I trädgården samsas idag ca 300 olika växter.

Här finns en hörna som för oss till Japan med vacker storvuxen bambu; här finns vacker sammetshortensia med vita blommor som går mot blått; Här finns en hel samling med storvuxen myrten; och mycket annat.

Bildspelet nedan, samt filmerna, försöker återspegla det vi fick uppleva denna sommarkväll i en villaträdgård i Bjärred.

Om författaren:

Carina Skarlund är styrelsemedlem i Lunds Trädgårdssällskap och har bland annat uppdraget att uppdatera föreningens hemsida.
Till toppen