Volontärarbete i Marnas trädgård

2021-06-02T10:31:58+02:002021-05-31|Okategoriserade|

Så här skriver Beata Engels Andersson, dotter till Sven-Ingvar Andersson, om Marnas trädgård.

“Marnas trädgård skapades av landskapsarkitekt och professor Sven-Ingvar Andersson under 1960 talet. Det är en modernistisk trädgård som är känd för sina häckar och gröna rum samt stora figurer/djur av klippt hagtorn och liguster. I dag lever trädgården ett liv som präglas av en blandning av väldigt välskötta ytor med rosor och perenner och ett poetiskt förfall. Trädgårdens siktlinjer öppnar fortfarande besökarnas ögon för blickfång som ger perspektiv i den 3000m2 stora trädgården.”

Söndagen den 30 maj 2021 fick gänget på bilden möjlighet att volontärarbeta i trädgården i vårt eget tempo. I mitten av bilden står också Beata själv (maken Henrik tog kortet).

Utöver ogräsrensning, formklippa liguster, och annat som behövde göras fanns det också tid till att gå runt och titta, sitta ner och begrunda och inspireras, läsa i böcker om Marnas trädgård (se länkar nedan om du vill köpa dem), samt äta och prata.

Vill du läsa mer om Marnas? Klicka på böckerna nedan så kanske du hittar din sommarläsning.

Brev från min trädgård av Sven-Ingvar Andersson

Marnas have av Steen Høyer

Har du inte botaniserat på den fina film-/websidan om Sven-Ingvar Andersson och Marnas som gjorts av landskapsarkitekten Anne Whiston Spirns har du fortfarande något att se fram emot. Gå till: Marnas A Journey through Space, Time, and Ideas. Vill du fördjupa dig i hennes trädgårdsfilosofi  rekommenderas boken The Language of Landscape, New Haven; London: Yale University Press 2000.

Vi rekommenderar också varmt att se filmen Learning from a Garden från danska Living cities där Beata Engels Andersson berättar om Marnas trädgård.

Här är slutligen lite fotografier från trädgården som du kan inspireras av fram tills böckerna anlänt (klicka på en bild för att få ett bildspel). Bilderna från Kenneth Johansson.

Om författaren:

Till toppen