Loading Events

13.00 -14.30 Föredrag av Camilla Danielsson

Känn Trädgården – trädgårdsdesign och växtkomposition med känslan som kompass

Skönhet omkring oss, hitta sin egen idé och använda känslan vid gestaltning av trädgården. Färg, form, dofter och inspiration i naturen och Göteborgs botaniska trädgård. Detta i Camillas bok ”Känn trädgården” .

Känn trädgården – Trädgårdsglädje året runt

@kanntradgardenaskim

Camilla Danielsson har odlat sin trädgård i Askim strax söder om Göteborg sedan år 2000. Då tog hon över en förvuxen 60-talsträdgård, och satte ivrigt och oerfaret spaden i jorden dagen efter inflyttningen. Det blev starten på en livslång kärleksrelation till trädgård, och även en ny inriktning på karriären.

I trädgården, liksom i livet, hittar Camilla inspiration och energi i sin filosofi:

-Arbeta med naturen, inte emot
-Ta vara på det som finns nära
-Uppskatta alla dagar
-Se skönheten
-Känn glädjen

I föredraget får vi följa Camilla och hennes trädgård genom de sex olika trädgårdsrummens färger, former och dofter. Framför allt handlar det om glädje! Glädjen i att utvecklas ihop med sin trädgård, över tid. Om att skapa en levande trädgård att trivas och må bra i.

Camillas tankar om hållbarhet går som en röd tråd genom föredraget, till exempel att väja växter utifrån ståndort så de har större chans att bli långlivade, att vårda jorden och inte slösa på vatten, men också att planera för en rimlig skötselnivå och för att pollinatörer ska trivas i trädgården.

I föredraget får vi också referenser till Botaniska trädgården i Göteborg, som är Camillas stora inspiration och samarbetspartner.

14.30 – 15.00 Visning av Kulturens trädgårdar av Trädgårdsmästare Robin Joo

 

50 kr för medlem i Lunds trädgårdssällskap. Tag med giltigt medlemskort för att visa upp i biljettkassan på Kulturen. Övriga betalar enligt Kulturens entre

20240317

Till toppen