Loading Events

Söndag 13 mars kl 12.00-15.00 välkomnar vi våren med trädgårdsmarknad, visning och föredrag; ett evenemang tillsammans med Kulturen.

Program för dagen:

Kl 12-15 trädgårdsförsäljning.

  • Driveriet, som ligger i Hammarlunda, kommer inte att ha försäljning av snittblommor. Säsongen för snittblommor har inte börjat ännu, men de kommer att ha bl a information och lite annat till försäljningen (exempelvis blomsterfakirer och affischer). Driveriet är med i föreningen Snittblomsodlare i Sverige och vi odlar utan gifter och konstgödsel.
  • Fältenborgs gård i Billinge odlar både grönsaker och snittblommor ekologiskt. En del av deras produktion kommer att finnas till försäljning.
  • Trädgårdsbutiken i Fjelie (den som numera ligger vid Solnäs) säljer en del av sitt stora utbud.
  • Naturskyddsföreningen informerar om sin verksamhet.
  • Det blir också honungsförsäljning från Kögels biodling.
  • Kulturens anordnar bokförsäljning.

Kl 13.00-13.30 Visning av nya träd i parken

Kristina Bakran, trädgårdsmästare på Kulturen, guidar oss bland parkens nya träd.
Sedan ett par år tillbaka har parken fått ett antal nya träd planterade. Följ med och möt några av våra nya vänner och hör varför vi har valt just dessa.

Kl 14.00-14.45 Föredrag

Marie Dacke håller ett föredrag om “Taggad att leva – igelkottens liv”. Hon berättar om igelkottens resa genom tiderna och hur vi skyddar dem för framtiden. Marie Dacke är professor i sinnesbiologi och författare av boken “Taggad att leva – igelkottens liv, historiska resa och hotade framtid”. I tio år har Marie också deltagit som naturexpert i tv-programmet Studio Natur.

Plats: Kulturen. Medlemmar i Lunds Trädgårdssällskap och Kulturen går in gratis och övriga besökare vanligt inträde.

Läs mer på Kulturens hemsida.

Till toppen