Loading Events

Trädgårdar som är helt olika i sin stil där utsikten mot hav respektive det omgivande

landskapet står i centrum.

 

Klagshamn
Familjeträdgård för liv, lycka och kaffe.

800kvadratmeter villaträdgård på landet. Så mycket “landet” det kan bli när man fortfarande bor i Malmö stad. Trädgården har spår av 50-talet men har under de senaste åren förändrats efter lust, till att passa familjen. Självklart är trädgården inte klar men det är inte heller målet. Trädgården förändras och utvecklas efter vad jag känner för.

22 träd och mängder av perenner samsas om ytan. Altaner för middagar och korsord i skuggan under björken. Pergolor för långbordsfest en regnig midsommar och som självklar plats för blåregnet. Pooldäck för lek och solnedgång i soffan.

Nästa projekt är att få till fasadväxthus och odling av ätbart.

 

Gullkroken i Gessie Villastad

Jag köpte en ” stuga” och fick trädgård och hus på köpet.

Så inleds mitt instagramkonto ”lillagullkroken”, om hur det var och hur det blir i en amatörs trädgård.

2017 gallrade jag och flyttade om bland de befintliga växterna. Startskottet gick för att skapa min lurviga lummiga trädgårdsdröm.

 

Viktigast för mej har varit att bevara utsikten över strandängarna, Foteviken och Falsterbonäset. Skapa ett ”tak” av träd och locka till mej småfåglar. Att prova växter som inte borde trivas och kanske få skörda lite frukt och grönsaker.

 

Jag har en lurvig trädgård med många projekt igång. Jag köper, byter och nallar frön och växter. Jag flyttar runt och provar.

 

Det finns nästan inga raka kanter och det mesta är tillåtet. Välkomna till min trädgårdsdröm.

Anmälan till: globettrotter_29@hotmail.com

Avgift 40 kr medlem, 80 kr övriga

Till toppen