Loading Events

Marie i Borgeby
Trädgårdsdjur är alla de som kryper, surrar, flyger och kvittrar i din trädgård. När vi anlägger och pysslar i våra trädgårdar har vi oftast våra egna önskningar i åtanke. Men även trädgårdsdjur har önskemål: de vill kunna söka skydd, ta hand om sina ungar och hitta föda.

Marie Dackes trädgård anlades under författandet av boken Trädgårdsdjur, och har gestaltats i Allt om Trädgård och SVTs ”En vildare värld”. Hämta inspiration, kunskap och idéer för att göra din trädgård till en oas för så många arter som möjligt. Med rätt planering kan du och trädgårdsdjuren trivas och frodas i trädgården tillsammans och öka den biologiska mångfalden. Det är bra för både dig och naturen. Ett orangeri, byggt av återbrukade växthus och antika musée-glas förlänger säsongen.
Marie Dacke är professor i sinnesbiologi vid Lunds universitet. Under mer än tio år har hon svarat på allmänhetens frågor om livet i deras trädgård i TV-programmet Studio Natur. Hon är en av författarna till boken Trädgårdsdjur (2020) och har även gett ut boken Taggad att leva (2021).

Instagram @marie_dacke

Wedblads i Bjärred
Vad händer när två landskapsarkitekter tar över en igenvuxen 70-talsträdgård? På bara två säsonger förvandas den till en modern och frodig oas! Linda Wedblad och hennes man drog upp linjerna i Dackes trädgård, och vid ett besök i Weblads trädgård – någon kilometer bort – blir det än mer uppenbart hur du får en liten trädgård att kännas många gånger större.”

Instagram @wedblads_tradgard

Anmälan till lindqvistcarita@gmail.com

 

20240821

Till toppen