Laddar Evenemang

En gammal vårblommande trädgård med många trädgårdsrum och lusthus samt en trädgård under uppbyggnad med vandring i skogsparti.

Så här beskriver ägarna:

”På en obebyggd hästgårdstomt byggde vi 2015 vårt drömhus. Trädgården var inte alls inkluderad under husbygget och första året bodde vi i en stor sandgrop. Sakta bygger vi nu upp trädgården bit för bit. Hur tänker man när man planerar sin trädgård och inte har några tidigare träd eller buskar att förhålla sig till? Var sätter man gränsen på hur stor den odlade trädgården ska vara när man själv kan välja?

Idag har vi ett terrassområde med en rabatt med fokus tidigblommande växter. Ett poolområde med olika sorters gräs. Ett odlingsområde med upphöjda pallkragar och singel och ett odlingsområde med odlingsbäddar och träflisgångar.

Det som nu är på gång är en doftträdgård med fokus på rosor. I framtiden finns det planer på en skuggig uteplats under pergola, bygga tak över terrassen, en uteplats utanför köket, plantera träd och häckar samt fixa hela framsidan med dess uppfart.

Den största delen av marken består dessutom av skog – björkar, tallar och angripna granar. Här har vi sakteligen börjat röja upp, gjort gångar, satt ut sagodetaljer och byggt med stockar. I framtiden finns funderingar på att plantera in nya buskar och träd för att skapa en skogsträdgård.”

 

Anmälan till kristina.appelqvist@gmail.com

Avgift 40 kr medlem, 80 kr övriga.

Till toppen