Loading Events

Välkommen att åka med på Lunds trädgårdssällskaps årliga bussresa, i år går den till söderslätt.

Vi kommer besöka

Stefan Sundblads trädgård.
På Åsgården, nära Romeleåsens högsta punkt, råder samtidigt det vilda naturinspirerade och det artikulerade formella. Strävan har varit att hitta balans mellan harmoni och kontrast och på sitt åttonde år börjar den alltmer likna den vision som fanns vid starten men den är också så mycket mer. Stefan är landskapsarkitekt och universitetsadjunkt på SLU och trädgårdsentusiast. @stefansundbladdesign

Lorimers trädgård.
Att stänga ute vindarna och samtidigt kunna se det böljande landskapet utanför är en utmaning. Med hjälp av många häckar, många rum, många sittplatser, ett större växthus och ett litet trädgårdshus kan familjen nu njuta av den stora trädgården där det gamla bostadshuset får styra utseendet av prydnadsträdgården. @lorimersgarden

Tittis trädgård.
En formstark villaträdgård helt i grönt och vitt med bl a pergola med vitt blåregn och mycket formklippt buxbom. En trädgård där bladverksformer och färger är viktiga. Rabatt med silverfärgade bladverk och vattenspegel. Krukor med bl a fikon och olivträd. Tittis trädgård finns upptagen i Claus Dalbys bok ’Den hvide have’.

Vi kommer även besöka Gunnebo trädgård i Skivarp för det hör väl till att få något grönt med sig hem!?

Vi äter lunch, på Anitas på Börringekloster. Det blir varmrökt lax med sommarsallad och romsås. Om specialkost önskas ange det vid anmälan.

Bussen utgår från Västra stationen Lund (parkeringen bakom centralstationen, västra stationstorget) lördagen 12 augusti 08.00 (vi väntas vara tillbaka cirka kl 18.00)

Pris 650 kronor för medlem och 750 kronor för icke medlem.
Vi tar emot anmälan så länge det finns platser så känn er inte hindrade av sista datumet (bindande anmälan före 12 juli)

Anmälan till mgwahlgren@gmail.com

När du fått besked via mail att du fått plats för att åka med ska betalning göras före den 1 augusti.
Inbetalning görs via Swish nr 1234478038

Blir du förhindrad att följa med se vad som gäller under resepolicy

 

Till toppen