Välkommen till Lunds Trädgårdssällskaps nya hemsida!

Under våren har vi, i likhet med så många andra, tvingats ställa in programpunkt efter programpunkt som en effekt av att vilja förhindra coronavirusets spridning i folksamlingar. Lunds Trädgårdssällskap kunde inte längre vara den mötesplats för trädgårdsintresserade som vi vill vara. Inte erbjuda inspirerande föreläsningar och  trädgårdsvisningar i den utsträckning vi visade i vårt program. Istället fylldes programmet av versaler som skrek ut att det var inställt.

Sparbanken Skåne och dess ägare Sparbanksstiftelsen Finn erbjöd under våren föreningar att söka Blixtstödet, för att uppmuntra till nya idéer i en tid när många har det kämpigt. Lunds Trädgårdssällskap sökte och vi är glada att berätta att vi fick medel beviljade.

I Lunds trädgårdssällskap delar vi glädje och gemenskap i vårt trädgårdsintresse.

Idag kan vi inte erbjuda så många och stora träffar, men vi vill fortfarande sprida trädgårdsglädje.

Därför har vi, genom de medel vi fått oss till del, skapat en helt ny hemsida, där vi kan visa bildspel och filmer från trädgårdar både i närmiljö och fjärran.

Hemsidan blir, precis som en trädgård, inte färdig. Vi kommer att fortsätta att fylla på med inspiration.

Digitala trädgårdsupplevelser är inte ett alternativ till verkliga. Men de kan ge inspiration när vi inte kan vara med, fördjupning av något vi vill veta mera om, repetition av något vi gärna upplever igen. Vi kan resa med dem som rest, lyssna till dem som berättar, se nya vinklar vi inte såg när vi själva var där.

Vi önskar mycket nöje!

Styrelsen i Lunds trädgårdssällskap

i samarbete med Maria Gyllström på Khaki webbyrå och Sparbanken Skåne och dess ägare Sparbanksstiftelsen Finn